Περισσότεροι ειδικευμένοι εργαζόμενοι, περισσότερες απελάσεις ΧΡΟΝΟΣ ONLINE




Ένας μεταναστευτικός νόμος είναι ένα από τα κύρια έργα του μεγάλου συνασπισμού. Τον περασμένο Δεκέμβριο το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο Αλλά τότε το έργο παρακμιαζόταν επειδή η Ένωση επιθυμούσε αυστηρότερους κανονισμούς για την απέλαση. Τώρα συνάγεται ένας συμβιβασμός ότι το Bundestag να πω αντίο την Παρασκευή.

Θα τεθεί σε ψηφοφορία μια δέσμη επτά νομοθετικών τροποποιήσεων στον τομέα της μετανάστευσης και της ολοκλήρωσης. Αλλαγές στο δίκαιο της ιθαγένειας θα πρέπει να ακολουθήσουν αμέσως μετά. Η συμφωνία δείχνει ότι ο συνασπισμός είναι σε θέση να λειτουργήσει παρά την κρίση στο ΕΕΠ, τόνισαν ειδικούς της Ένωσης και κυβερνητικής πολιτικής SPD, Τα πιο σημαντικά σημεία με μια ματιά.


Τι αλλάζει το νόμο περί εξειδικευμένης μετανάστευσης εργασίας;





Κατά γενικό κανόνα, ο νόμος για τη μετανάστευση - ή ο νόμος για τη μετανάστευση με ειδικές ανάγκες, όπως προσδιορίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια από την επιθυμία της Ένωσης - επηρεάζει μόνο ανθρώπους από τρίτες χώρες. Οι αλλοδαποί της ΕΕ μπορούν ήδη να έρθουν στη Γερμανία για να αναζητήσουν εργασία στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ και να αποτελέσουν επίσης τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών. Ωστόσο, για αλλοδαπούς εκτός της ΕΕ, τα εμπόδια είναι τόσο υψηλά ώστε η μετανάστευσή τους ήταν σχετικά χαμηλή μέχρι στιγμής.

Ειδικά για τους μη πτυχιούχους με ειδική επαγγελματική κατάρτιση, πρέπει τώρα να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη γερμανική αγορά εργασίας. Αυτό εξαλείφει τον προηγουμένως εφαρμοστέο περιορισμό σε επαγγέλματα έλλειψης. Για πρώτη φορά, επαγγελματίες - και όχι μόνο ακαδημαϊκοί - μπορούν να έρθουν στη Γερμανία για έξι μήνες για να βρουν δουλειά. Έτσι δεν χρειάζεται να έχετε μια προσφορά εργασίας πριν. Οι επαγγελματίες πληροφορικής θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν χωρίς επίσημο πτυχίο - εάν έχουν σχετική επαγγελματική πείρα και μπορούν να αποδείξουν ότι θα κερδίσουν τουλάχιστον 50.000 ευρώ ετησίως. Ειδικοί κανόνες ισχύουν για άτομα άνω των 45 ετών. Πρέπει να αποδείξετε ένα ελάχιστο μισθό ή άλλη κατάλληλη σύνταξη. Έτσι ήθελε να αποτρέψει τους ηλικιωμένους που μετανάστευσαν, οι οποίοι αργότερα θα είχαν δικαίωμα στη βασική ασφάλεια στην τρίτη ηλικία, δήλωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thorsten Frei.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση





Πόση μετανάστευση θα φέρει ο νόμος;





Οι ειδικευμένοι πολιτικοί καλύπτονται από την Ένωση και το ΕΕΠ. Παρόλα αυτά, ελπίζουν σε αισθητά αποτελέσματα: αναμένεται ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα μειωθεί σημαντικά, επειδή υπάρχουν πλέον περισσότεροι τρόποι μετανάστευση , δήλωσε ο εσωτερικός εμπειρογνώμονας της φατρίας SPD, Eva Högl. Ωστόσο, οι ειδικοί στην αγορά εργασίας είναι σκεπτικοί. Τα εμπόδια για την είσοδο ειδικευμένων εργαζομένων από τρίτες χώρες παρέμειναν υψηλά, επέκρινε τον ερευνητή της αγοράς εργασίας Herbert Brücker σε ακρόαση της Επιτροπής Εσωτερικών του Bundestag. Το FDP και οι Πράσινοι κατηγορούν επίσης τον κυβερνών συνασπισμό ότι ο νόμος ήταν πολύ μικρός. Θα αυξήσει την εισροή ξένων ειδικευμένων εργαζομένων από σήμερα περίπου 28.000 άτομα, όπως ονομάζεται σε έγγραφο θέσης FDP, ετησίως σε μόλις 53.000. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ιδρύματος Bertelsmann, η ανάγκη για δημογραφική αλλαγή είναι περίπου 150.000 ειδικευμένοι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες κάθε χρόνο.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση





Υπάρχει η λεγόμενη αλλαγή λωρίδων;





Πάνω απ 'όλα, το ΕΕΠ ήθελε καλά ενσωματωμένους πρόσφυγες, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, να επιτρέψουν μια λεγόμενη αλλαγή λωρίδων. Όποιος εργάζεται στη Γερμανία και κερδίζει τη ζωή του, θα πρέπει νομικά να έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στη Γερμανία. Η Ένωση αντιστάθηκε στην ανάμειξη των δύο νόμων. Επειδή φοβόταν ότι περισσότεροι άνθρωποι από τους πρόσφυγες έρχονται στη Γερμανία, ακόμη και αν δεν έχουν καμία πιθανότητα ασύλου.

Τελικά, τώρα είναι με δύο ξεχωριστούς νόμους: Μέχρι το τέλος του 2023, οι καλά ενσωματωμένοι πρόσφυγες που έχουν εργασία, αλλά δεν έχουν μόνιμο δικαίωμα διαμονής, μπορούν να λάβουν εργασία ανεκτικότητα. Η ήδη υπάρχουσα ανοχή στην εκπαίδευση θα επεκταθεί και στα βοηθητικά επαγγέλματα. Οι πρόσφυγες είναι τότε διαθέσιμοι για 30 μήνες απέλαση προστατεύονται. Μια προϋπόθεση για την ανεκτικότητα στην απασχόληση είναι, ωστόσο, ότι το ένα ήταν ήδη ανεκτό για 12 μήνες και απασχολήθηκε επί 18 μήνες με εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τουλάχιστον 35 ωρών. Οι ενώσεις ευημερίας επικρίνουν, οι συνθήκες αυτές είναι τόσο υψηλές που θα εκπληρωθούν από σχεδόν κανέναν. Επιπλέον, ο κανονισμός πρέπει να ισχύει μόνο για τα άτομα που εισήλθαν στη Γερμανία πριν από την 1η Αυγούστου 2018.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση





Τι αλλαγές με τις απελάσεις;





Με το Ομοσπονδιακό Νόμο για τη Μετανάστευση της Απασχόλησης, το Bundestag θα υιοθετήσει τον νόμο για την κανονική επιστροφή, καθώς ο ευρωπαϊκός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer (CSU) καλείται ευφημιστικά.

Για τους ανθρώπους που εμποδίζουν την απέλασή τους μη βοηθώντας στην απόκτηση των απαραίτητων εγγράφων, δημιουργείται ένα ειδικό καθεστώς στο οποίο έχουν ακόμη λιγότερα δικαιώματα από ό, τι άλλοι άνθρωποι που είναι ανεκτοί. Οι συνθήκες κράτησης λόγω απέλασης μειώνονται. Οι επικρίσεις είχαν προκαλέσει ότι οι κρατούμενοι απελάσεων μπορούν να στεγαστούν σε κανονικές φυλακές μέχρι το 2022, αν και χωριστά χωρισμένοι από άλλους κρατούμενους. Ο πολιτικός της SPD, Högl, υπερασπίστηκε την έγκριση της ομάδας τους για το έργο αυτό: οι χώρες δεν αναγκάζονται, τόνισε. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε μόνο.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο νόμος για την κανονική επιστροφή έχει ενισχυθεί περαιτέρω σε σχέση με τον κυβερνητικό νομοσχέδιο · για παράδειγμα, η Ένωση μπόρεσε να ισχυριστεί ότι οι αιτούντες άσυλο μπορούν να παραμείνουν στα κεντρικά κέντρα υποδοχής για διάστημα έως 18 μηνών και όχι έξι μηνών, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Μόνο για οικογένειες με παιδιά παραμένει με τον κανόνα των έξι μηνών.

Η δημοσίευση ημερομηνιών απέλασης, για παράδειγμα από τις οργανώσεις ανακούφισης των προσφύγων, θα πρέπει να είναι αντίθετη με την πρώτη που δεν προβλέπεται να τιμωρηθεί. Για τους δημόσιους υπαλλήλους, ωστόσο, η αποκάλυψη τέτοιων δεδομένων αποτελεί ποινικό αδίκημα και τρίτοι ενδέχεται να είναι ένοχοι της βοήθειας.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση



Τι αλλαγές στις κοινωνικές παροχές;





Τα ποσοστά κοινωνικών παροχών για τους αιτούντες άσυλο προσαρμόζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά για πολλούς πρόσφυγες δεν είναι καλύτερο, αλλά χειρότερο. Ταυτόχρονα, το κόστος για τη συντήρηση ηλεκτρικού ρεύματος και κατοικιών θα χορηγηθεί στο μέλλον σε είδος και θα μειωθούν τα οφέλη για τους ανθρώπους σε συλλογικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι αιτούντες άσυλο στην κατάρτιση θα πρέπει να τύχουν καλύτερης υποστήριξης και η εθελοντική εργασία θα πρέπει επίσης να υποστηριχθεί από ένα σύστημα φορολογικών απαλλαγών.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση



Ποιες βελτιώσεις υπάρχουν στην ολοκλήρωση;





Η πρόσβαση στην κατάρτιση, την ένταξη και τα μαθήματα γλωσσών διευκολύνεται. Ωστόσο, το ΕΕΠ και η Ένωση συμφώνησαν επίσης για έναν κανόνα για την ημερομηνία λήξης: πολλές βελτιώσεις ισχύουν μόνο για τους πρόσφυγες που έφθασαν πριν από την 1η Αυγούστου 2019. Για όσους έρχονται αργότερα, αυτό πρέπει να συμβαίνει μόνο με μια καλή προοπτική παραμονής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προέρχονται από χώρες που έχουν ποσοστό αναγνώρισης άνω του 50%.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση



Τι αλλαγές συμβαίνουν με τις πολιτογραφίες;





Προβλέπονται επίσης αλλαγές στη νομοθεσία περί ιθαγένειας. Ωστόσο, δεν θα αποφασιστούν την Παρασκευή, καθώς η αντιπολίτευση έχει προωθήσει μια άλλη ακρόαση. Για παράδειγμα, ο συνασπισμός θέλει να στερήσει δυο υπηκόους που ενώνουν ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις με γερμανική υπηκοότητα. Επιπλέον, οι άνθρωποι που ζουν σε πλήθη, πρέπει να αποκλειστούν από την πολιτογράφηση. Εάν οι άνθρωποι έχουν παράσχει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πολιτογράφησης, η περίοδος κατά την οποία μπορεί να ανακληθεί το γερμανικό διαβατήριο πρέπει να παραταθεί από πέντε σε δέκα χρόνια.



Πάνω

Σύνδεση με τη δημοσίευση




اغانى شعبى

No comments:

Post a Comment

Contact Us

Name

Email *

Message *